Bli med:
GOTLAND MED MIDDELALDERSFESTIVAL

Vi skal på Middelaldersfestivalen. Ett eldorado for alle som liker markeder, gateteater, kirkekonserter og my


Gotland er en øy og et svensk landskap i Østersjøen, ca. 90 km fra den svenske fastlandskysten. Øya er landets største. Landskapet består foruten øya Gotland også av Fårö, Karlsöarna, Gotska Sandön og flere mindre øyer. Visby har gjennom tiden tilhørt Tyskland, Danmark og Russland. Det er også her vi finner flest rester fra vikingtiden i Norden.

Middelaldersfestivalen er nordens største middelalderfestival. Ett eldorado for alle som liker markeder, gateteater, kirkekonsereter og mye mer. Festivalen forgår hovedsakelig i Visbys historiske milddelalderske miljøer. Vi bor midt oppi det.

Dag 1 – Søndag 5. august Hjemsted – Eskilstuna
Påstigning etter avtale. Vi tar Color Line fra Sandefjord – Strømstad og nyter en formiddagsbuffet ombord. Vel i land kjører bussen mot Eskilstuna der vi overnatter på Comfort Hotel Eskilstuna. Vi stopper og spiser lunsj på Rasta Grums. Middag serveres på hotellet denne dagen.

Dag 2 – Mandag 6. august Eskilstuna – Gotland
Etter en god frokost reiser vi med buss videre mot Nynäshamn og fergen over til Visby. Lunsj kjøpes av hver enkelt. Vi tar inn på Clarion Visby Hotel, hvor det også serveres middag på kvelden.

Dag 3 – Tirsdag 7. august Gotland
Etter en god frokost på hotellet møter vi vår guide for dagen. Vi blir med på en tur sør på Gotland. Det serveres lunsj under dagen. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 4 – Onsdag 8. august Gotland – Fårö
Frokost på hotellet, før vi møter guiden som tar oss med over til Fårö. Lunsj serveres på en koselig kafe. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 5 – Torsdag 9. august Gotland
Dagen kan benyttes etter eget ønske. Lunsj kjøpes av hver enkelt, mens frokost og middag serveres på hotellet.

Dag 6 – Fredag 10. august Gotland – Hjemsted
Det serveres frokost på hotellet før avreise. Ferge fra Visby til Nynäshamn, vi stopper for lunsj på Rasta Värmland, kjører via Ørje og tar fergen mellom Moss og Horten før siste etappe hjem.