Bli med:
Vi skal til solskinnsøya Bornholm

Bornholm for "viderekomne". Fra Lørdag 10. til Torsdag 15. august 2019 -6 dager. - En tur for deg som allerede har besøkt Bornholm, men ønsker å se mere av denne "dejlige" øya.


Solskinnsøya i Østersjøen, som blant annet er kjent for sine mange rundekirker, hyggelige små fiskerlandsbyer og den røkte silden, er alltid et besøk verdt! Her kan en oppleve det hele i behagelig tempo, avstandene er små og opplevelsene er store. På denne turen skal vi besøke steder som ikke «alle» turistene har tid til å besøke!

Sammen med reiseleder Anny Solveig Larsen, arrangerer vi en tur utenom det vanlige til Bornholm.

Lørdag 10.august: Telemark – Malmö.

Vi kjører til Sandefjord der Color Lines skip, med avgang kl.10.00, tar oss med til Strømstad. Vi spiser lunsjbuffet om bord. Etter ankomst Strømstad kl. 12.30 kjører vi sydover på E6, med pauser underveis, til Malmø. Her sjekker vi inn på vårt hotel og etterpå samles vi til middag.

Søndag 11.august: Malmö – Bornholm.

Etter en god frokost samles vi i bussen for å starte på turen til Ystad. Vi kjører kystveien, en vakker strekning, og holder pause ved Smygehuk, Sveriges sydligste punkt. I Ystad kjører vi ned til terminalen, og går om bord i båten til Bornholmstrafikken. Båten har avgang kl. 12.30 med ankomst Rønne, ”hoved-staden” på Bornholm, kl. 13.50. Etter ankomst kjører vi nordover for å besøke Bornholms Tekniske Samling, med en finurlig samling av alle slags mulige og umulige saker og ting fra den gang verden kanskje var lettere å overskue! Her får du bl.a. se et tak hvor det henger hundrevis av kaffekopper i forskjellige former og farger.

Etter dette besøket kjører vi tilbake til Rønne og sjekker inn på Hotel Griffen. Det blir felles to retters middag hver kveld, inkl. kaffe. Etter middagen kan de som vil bli med reiselederen på en liten gåtur i de små, smale gatene i Rønne, hvor stokkrosene ser ut til å vokse rett opp av brosteinene!

Mandag 12.august

– Utflukt til den vestlige, nordlige og østre delen av øya

I den gamle kjøpstad Hasle var silde industrien tidligere ganske stor. Her besøker vi Bornholms siste røykeri, som fremdeles røyker sild i åpen ovn, slik det er blitt gjort gjennom mange generasjoner. Røkt sild kalles også ”bornholmernes gull”, og vi skal selvfølgelig prøvesmake ”gullet” som nystekt og glinsende serveres med et stykke brød og litt grovt salt – vel bekomme!

Du kan lese hele programmet her: