Setesdal Mineralpark

Det beste med å samle på stein er å få vise dem frem, og nettopp det ønsket ble starten på Setesdal mineralpark. Her finnes en spektakulær steinsamling. I gruvene glitrer verdens vakreste steiner, og hele opplevelsesparken har utgangspunktet i denne utstillingen. I parkens gavebutikk finnes et stort utvalg av smykkestein og skulpturer.

Mineralparken ligger i et tradisjonsrikt gruvedistrikt, der kobber- og nikkelmalm har vært drevet ut i Flåt gruver siden 1844, og drift på kvarts, feltspat og sjeldne mineraler har foregått fra 1880-årene og frem til i dag.
Ca. 175 mtr med ”gruveganger” nede i fjellet rommer en av Europas fineste privates samlinger av mineraler og krystaller. Fjellets indre rom kan vise praktfulle former og farger, og dette vil gi dere som besøkende en ny og annerledes naturopplevelse.
Det finnes også et 60 dekar stort uteareal med park kunstnerisk utsmykking, distriktets geologiske severdigheter og eldre bygninger.

Vi reiser fra Grenland kl. 08:00 og i retning Arendal. Det blir en liten stopp underveis før vi fortsetter til Hornes og Setesdal mineralpark.
Ved ankomst får vi servert kaffe og wienerbrød og etterpå blir det guiding i mineralparken. Vårt besøk avsluttes med middag på stedet.
Hjemover og mot Grenland kjører vi innenlands og det blir kaffestopp på Straand Hotell i Vrådal før hjemkomst.

Priser fås på forespørsel.

I prisen inngår:
Buss og sjåfør. Avgifter og parkering. Entré og bespisninger i mineralparken. Kaffe og kake på hotellet.